fredag 22 april 2011

Ondska

Skulle skrivit detta inlägg igår men mitt internet dummar sig..

Jag läste en bok igår som handlade om syskonincest. Fruktansvärd historia. Brodern som då våldtar systern är otroligt ond och sjuk, det är ingen tveka om saken. Vi vanliga människor har ju ofta svårt att förstå hur någon männika kan begå en sådan hemsk handlig. Vi får ju intala oss om att detta är ren ondska och att personen är mycket sjuk och fungerar inte som oss andra.

Dock vet vi ju att sådant här existerar och det gör visserligen inte saken mindre otäck men det som skrämde mig nästan lika mycket i denna historia, var hur "normala" människor betedde sig mot denna flicka. Både när hon höggravid (med broderns barn) gick på stan och sedan när hon efter 20 år äntligen avslöjade sin mörka hemlighet. Alla glåpord, blickar och kommentarer från folk. Varför?!

Vad tjänar någon på att vara så elak mot någon annan? Får det verkligen de själva att må bättre? Som att de liksom kommer hem på kvällen och tänker "Åhh vilken underbar dag, jag är så lycklig! Jag kallade en 12-årig gravid tjej för hora, vad stolt jag känner mig!" Hmm, om folk nu verkligen känner att de har ork och tid att ägna sig åt andra människors liv på ett elakt sätt, så tycker jag åtminstone de kan visa lite gnutta av hänsyn och göra detta hemma bakom stängda dörrar eller så skaffar de sig helt enkelt bara en hobby?!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...