söndag 8 maj 2011

Roligare motion

Till skillnad från igår, så blev det en riktig ute dag idag. Precis hemkommen efter en redig långpromenad. För er som inte har provat Geocaching så vill jag rekommendera det. Man letar efter cachar som folk gömt överallt, finns tusentals i Sverige och detta finns även i många andra länder. Med hjälp av en gps och ledtråder ska man då hitta denna cache, som oftast finns gömd vid någon speciell plats som är sevärd.
Kan låta lite halvtöntigt men det ger motion och man får se ställen, man aldrig hade sett annars. Är man flera kan de bli en liten tävling om vem som hittar cachen först och de blir lite av en utmaning att ta sig till en del ställen. Dessutom måste man ha lite is i magen för att inte avslöja gömman för mugglare (vanliga människor) som passerar. Kan bli lite trixigt om man är mitt inne i stan.

Jag ser det mest som en rolig motionsgrej, roligare än en vanlig promenad. Finns de man kan ta utan att behöva gå men bäst är de om de ligger långt inne i skogen eller om de finns flera på samma ställe som man kan ta. Eller som vi gjorde idag, parkerade bilen en bit bort och gick längs en sjö. Sen tog visst stigen slut och vi fick gå genom tät skog, sumpmark, över bäckar och upp på berg. Jag älskar naturen! Dock rekommenderar jag att ha med sig stövlar, vattenflaska och mobiltelefon. Det är heller inget för den som är rädd att få lite smuts under naglarna.

Kolla mer info på http://www.geocaching.com/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...