söndag 16 september 2012

Anna tipsar

Mitt största problem när jag startade AM Inspiration var nog fotograferingen. Jag har aldrig haft intresse för detta och det är ju en hel vetenskap. Så i och med detta ska jag nu ge tre tips till dig som ska starta webshop (som jag själv gjort fel med).
  1. Använd bilder från leverantörerna. Det är inte alltid man får eller att det går eller att de har bra bilder men så långt det går rekommenderas detta. Det tar väldigt(!!) mycket tid att fotografera och redigera.
  2. Säljer du något som människor har på sig så ta kort när en modell har på sig produkten. Det blir mycket mer lockande att köpa en sådan produkt om man ser hur den ser ut på en människa. Bästa är att minst ha en närbild på produkten och en bild när modellen har den på sig. Jag jobbar själv med detta och har det nu på det mesta.
  3. Tar du egna bilder så behöver du så klart komprimera dem för att inte ska ta för stor plats i din webshop men spara dem även som högupplösta på datorn. Ska du någongång printa för att göra en kampanj eller andra reklamgrejer så måste du ha högupplösta bilder.

Okej, kanske inte det mest optimala att det kort på grejer, skriva ut och ta kort på utskriften (med en sämre kamera)
;-) Men ni förstår poängen angående punkt 3.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...