fredag 1 februari 2013

Månadens plagg februari

Pratade ju häromdagen att jag satt och gjorde kollage för månadens plagg till modeforumet. Så här ser det ut:

Som februariplagg så har jag valt kavajen. Många har åsikter om den och kan tycka att den är obekväm, stel och kanske lite tråkig. Idag finns det ju en oändligt sortiment med olika modeller, material och färger. Jag tycker att det finns mycket kul man kan göra med en kavaj samtidigt som det är ett plagg som passar i många sammanhang, både till jobbet och till fest.

Kavajen är nog bland de plagg som kräver bäst passform, den ska passa i armarna, den ska sitta snyggt över ryggen, den ska gå att knäppa men helst också se bra ut uppknäppt osv.
Vad gäller färg är det så klart alltid säkrast att köpa i en basfärg, speciellt om det är en dyrare prislapp. Även om det är roligt att sticka ut så kan man lätt tröttnat på ett sådant plagg och då är det lite tråkigt ifall man lagt flera tusen på det. Sen kan man ju kombinera med övriga plagg och accessoarer för att få till en rolig outfit.

Jag tycker nästan kavaj är som snyggast när det är enkelt. Jeans, en snygg topp och heta accessoarer. Helst pumps (men valde stövlar i kollaget nedan då det ju är februari). Men kavaj passar lika bra till partyklänningen och ja... den passar över det mesta. Det är ju ett bra plagg om man är osäker på klädkoden till dit man ska. Den är lätt att ta av om man känner sig för uppklädd.

Har även gjort ett kollage för män som ni ser. Kavaj på män är riktigt snyggt. En svart kavaj, jeans och en vanlig t-shirt går nästan alltid hem, både på jobbet och krogen. I detta kollage har jag dock valt lite mer "roliga" saker, kavajen ska helst också vara uppknäppt tycker jag.
Kostymbyxor kan också vara snyggt men då helst en annan färg för att inte se för uppklädd ut om man nu inte ska på ett viktigt möte eller ett finare event.


Kvinnlig outfit:

Kavaj
Jeans
Topp
Stövlar
Örhänge
Ring
Nagellack

Manlig outfit:

Kavaj
Jeans
T-shirt
Skor
Väska
Klocka
Armband

Jag pratade tidigare om passform och jag vill visa en variant på detta. Jag har själv en kroppsform som innefattar en smal midja vilket innebär att insvängda kavajer är mest smickrande på mig. Denna kavaj jag har här nedan är helt rak, en lite manligare modell. Men det kan faktiskt funka om man matchar den rätt. Något så manligt kräver ju ofta något väldigt kvinnligt för att balansera. Här har jag en rosa klänning som ju är väldigt kvinnligt. Dessutom ett skärp som framhäver min midja. Det jag vill säga är att man faktiskt kan bära "fel" plagg om man matchar dem rätt.

4 kommentarer:

 1. Ja det var riktigt härligt med semester:)

  Kavaj är ett grymt bra plagg:) passar till så mycket och precis som du skrev så finns de ju i så många modeller.

  SvaraRadera
 2. Jag älskar kavajer och tycker precis som dig att det är snyggast enkelt. Bara för att piffa upp en vardagsoutfit liksom.

  Nej du missade verkligen ingenting när du inte gick på Scotts, så du behöver inte ångra dig över att du inte gick, för han är verkligen inte snygg längre.

  Ha en bra helg!

  SvaraRadera
 3. Hej Anna=) Snyggt ! Jag älskar kavajjer! Mörka färger har dominerat i höst å vinter men nu kommer även dom ljusa pastellerna fram snart vilket är härligt=) Härliga vår å sommar" Sv: Det blir mest träning å mys hemma, själv da? kram!

  SvaraRadera
 4. SV: ja visst e han! haha ja jag med, djur e det finaste på denna planet!

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...