onsdag 27 februari 2013

Mer böcker

Innan besöket på museet igår satt jag på bibblan och jobbade lite. Jag bestämde mig för att inte låna några böcker men det löftet höll jag inte när jag hittade två böcker som jag inte har läst i ämnet mode/styling (har säkert läst ett 15-tal böcker inom det utöver mina kurser).


Martina Bonniers bok har jag helt glömt bort. Var väldigt sugen på att köpa den när den kom ut men sen blev det inte så. Gillar verkligen det hon skrivit på baksidan av boken:

"En fashionistas livsstil går ut på att konsumera mode. Men inte enbart genom shopping; hon insuper och andas mode dygnet runt. Jag är en sådan person och kan på allvar säga att jag har kärlek till kläder. Denna ömsinta relation gör naturligtvis att jag ser mode som ett begrepp långt utöver ytlighet."

Jag gillar speciellt det sista hon skriver. Jag tycker inte att mode handlar om ytlighet. För det första är det en hobby precis som så mycket annat man lägger pengar på och för det andra handlar det om självkänsla. Känner man sig fin på utsidan mår man också bättre på insidan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...