måndag 25 oktober 2010

10 bästa tipsen för att se skillnad på fejk och äkta

Jag rekommenderar att undvika att köpa märkesväskor på diverse näthandelssidor, 80-90% av alla märkesväskor på sådana sidor är fejk.
Har du ändå hittat en väska du är riktigt sugen på rekommenderar jag att du först ser den fysiskt och tänker på följande:

  1. Träna innan! Jämför de äkta väskorna med de fejkade, lär dig att se skillnad!
  2. Hur är kvalitén? Med ett något tränat öga är det ganska lätt att se skillnad på en billigare kopia och en äkta vara, dock blir kopiorna bara bättre och bättre.
  3. Känn på materialet, är det skinn så kan du även lukta. Äkta skinn är ganska lätt att lära att känna igen doften på, det ska lukta gott.
  4. Kolla sömmarna, här är det oftast lättast att fälla de fejkade. Inget ska vara fusk här, inga lösa trådar, det ska vara snygga fina sömmar osv.
  5. Kolla dragkedjan, även här faller många kopior (det finns ju en anledning till att kopiorna säljs billiga = sämre kvalité)
  6. Kolla detaljer, fodret, övriga delar. Det ska vara snyggt, ordentligt och prydligt, tänk kvalité!
  7. Lär dig hur de äkta loggorna ser ut, ofta fuskas det här på kopiorna.
  8. Tänk på att kvitton är lätta att fejka idag, så det är absolut ingen garanti.
  9. Hur är priset? Verkar det för bra för att vara sant så är det förmodligen det också. Äkta märkesväskor kostar många tusen och ingen rear ut dem för några fjuttiga hundralappar.
  10. Bor du i en av de större orterna där märkesväskor säljs, så kan man försöka möta upp säljaren för att tillsammans gå till återförsäljaren och få väskan verifierad.
Lycka till!

1 kommentar:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...