fredag 18 februari 2011

Är du en entreprenörstyp?

Ur boken Rivstart av Stefan Edberg (+ egna kommentarer).
 1. En entreprenör är en person som har bestämt sig för att ta kontroll över sin egen framtid. Garanterat, absolut, alla gånger!
 2. Entreprenörer som lyckas har bra kolla på pengar. Okej, jag har koll men kunde varit snäppet bättre. Jobbar på det.
 3. De flesta entreprenörer startar tidigt, de jobbar extra, visar tidigt tävlingsvilja och gör alltid bra ifrån sig vad det än gäller. Jepp, har haft något slags jobb sedan jag var 12.
 4. Entreprenörer är mer intresserade av att jobba än att sova 2 timmar extra. Det är väldigt skönt att sova ut ibland och det måste man men är det något viktigt som måste göras och som jag brinner för så är jag upp med tuppen.
 5. En entreprenör litar på sin magkänsla och gör något instinkt istället för att bara drömma och babbla. Absolut, magkänslan försöker jag alltid följa och även om jag gillar att drömma så försöker jag göra handling av det.
 6. Entreprenörer tänker alltid framåt på nya idéer, förbättringar och åtgärder som skapar förutsättningar för bättre affärer. Tänker ALLTID på nya idéer och i nya banor :)
 7. Entreprenörer är oftare ensamvargar än gruppmänniskor. De har ofta en intressant värld i sina egna huvuden. Jag älskar att umgås med min familj och vänner men trivs mycket bra själv.
 8. Entreprenörer är vanligen så engagerade i sina jobb att de levererar resultat över förväntan till sina kunder. Kundservice är något jag verkligen kan.
 9. Entreprenörer är inte intresserade av att pensionera sig. Nej, har man sitt egna, blir det inte bara ens jobb och ens hobby, det blir ens liv.
 10. En entreprenör är professionell. Det spelar ingen roll var eller hur de jobbar, de blir aldrig distraherade. Självfallet!
 11. Entreprenörer är personer med mycket energi och långsiktiga mål. En människa som har lust att nå något speciellt och de vet att det krävs handlingskraft snarare än prat för att nå dit. Jag vet inte hur många som sagt att de är avundsjuka på min energi och jag älskar den (dock finns det tyvärr gott om energibovar) och jag vet mycket väl att det krävs arbete mer än bara prat.
 12. Entreprenörer är bra problemlösare, risktagare, initiativtagare och ansvarstagare. Ja, ja, ja, ja (man kan väl alltid bli bättre dock).
 13. Entreprenörer sporras av konkurrens, de behöver inte gilla den men de sporras av att bli bättre än sin värsta konkurrent. Yes, vem vill inte vinna? ;)
 14. Entreprenörer vet att företagande är en process utan slut. När ett mål har nåtts är det dags för nästa, osv. Det är ju det som är det roliga!
 15. Entreprenörer gillar att jobba. Ja, absolut! Kan jobba dygnet runt, om det är något jag är passionerad för!
Stämmer punkterna in på dig har du bra förutsättningar för att lyckas som företagare.

2 kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...