lördag 26 mars 2011

Lär dig gå i högklackat

Jag hör ofta kvinnor som säger "jag skulle aldrig kunna gå i såna där" och syftar då på högklackade skor. Jag har aldrig riktigt förstått det, visserligen har jag gått i högklackat de senaste 10 åren minst men kan inte minnas att jag någonsin tyckt att det har varit svårt. Tänkte ändå försöka ge lite tips till er som känner er osäkra.
  • Som allt annat så är träning väldigt bra och börja då med lägre och bredare klack för att sedan prova lite högre och smalare. Jag kan hålla med om att en stilettklack på 15cm kan kännas lite osäkert i början men det är absolut inget man måste ge sig in på alls.
  • Jag brukar alltid säga att man ska gå normalt, tänk inte på det, spänn dig inte. Det är precis då du ser ut som en anka som vacklar fram och tillbaka.
  • Ta ordentliga kliv, inget småtrippande. Böj inte på knäna och klacken ska först i backen.
  • Håll dig rak i ryggen, axlarna ska vara sänkta och du ska inte luta dig framåt. Om du känner dig självsäker, så kommer du förmodligen också framstå som det.
När jag var hos en sjukgymnast för ett tag sedan, så sa han flera gånger att jag har en jätte fin hållning (en komplimang jag inte har hört förut ;) ). Jag kan väl inte säga att det är tack vare att jag går i högklackat men du får absolut en snyggare hållning när du går, om du går i högklackat. Jag känner det själv när jag skuttar runt i gympadojjor, att jag verkligen inte har samma hållning och går inte lika snyggt som när jag går i högklackade skor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...