måndag 25 april 2011

Den onda dockan?

Den här diskussionen om att Barbie skulle ge ett snevridet kroppsideal för unga flickor, känns verkligen tröttsamt. Jag är uppvuxen med Barbiedockor som de flesta flickor och varken jag eller någon jag känner har blivit påverkad av dockan. Den har funnit i många årtionden men det är ju först senaste tiden som idealen blivit riktigt sjuka. Jag klädde mig exempelvis i rosa "My little pony" tröja i den åldern medans dagens småflickor klär sig i string och andra utmanade kläder.
Missförstå mig inte, jag hyllar kurvor och tycker det är tragiskt med sjukdomar som anorexia men jag tror inte att klanka ner på Barbie gör saken bättre. Fokusera på annat istället!


Sen är det ju ganska bra om de nu ska skapa en Barbie i mänsklig storlek, att de gör det i rätt proportioner. Jag minns inte att Barbie har bröst som är mer än dubbelt så stora som huvudet.


1 kommentar:

  1. Visst Barabie har ju ganska udda kropp. Men att skylla på en docka, nja..
    Och visst var det kul att leka med den plastiga damen när man var liten;)

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...