fredag 29 april 2011

Idéspruta

Jag pratade ju om att jag kommer att ha 4 projekt i mitt företag. Ett av dessa projekt kommer jag att ha tillsammans med min vän Veronica. Jag har alltid varit väldigt självständig och gillar det men känns ändå väldigt kul att åtminstone ett av mina projekt kommer att vara med någon annan. Blir lite lättare att bolla idéer och motivera varandra. Sen är det härligt med någon som är lika driven som jag.
Denna helg har vi bestämt att vi ska ta fram 10 idéer till vårt projekt med en lite plan hur varje idé ska gå till. Jag kan inte sluta bubbla av idéer, ta fram idéer har aldrig varit min svaga sida direkt. Däremot kan det ta lite längre tid att hitta den perfekta idéen med den perfekta planen.

Det bästa är att man brainstormar och skriver ner precis allt man kommer på, även om idéen kan verka helt knasig från början. Den knasiga idéen kanske man sedan kan göra om eller utveckla eller så kanske någon annan får en idé utifrån det knasiga som du tänkte på.

Sen känner jag också att det hade varit bra att ha ett anteckningsblock runt halsen. Kanske inte det smidigaste eller bekvämaste men även om jag ofta har med datorn eller ännu oftare har med kalendern, så händer det att jag får idéer då jag är långt ifrån ett papper och en penna. Jag tror alltid att jag ska komma ihåg idéen tills jag är vid exempelvis datorn men när jag väl sätter mig där så kan huvudet ibland kännas helt tomt.

Nu tog det mig nog inte mer än 20 minuter och att komma på 10 idéer med ett lite koncept för varje idé men kommer nog att utveckla dessa under helgens gång.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...