fredag 13 maj 2011

Byte efternamn?

Jag är lite inne på att byta efternamn. Jag heter Anna Nilsson och det är bland de vanligaste namnet du kan ha. Vissa kan tycka att det är lite onödigt, att det inte spelar någon roll men jag tror att folk som inte har så vanligt namn har svårt att förstå hur trist det är. Jag som också gillar det udda och annorlunda.
Jag vill att folk ska veta att det är just jag och inte blanda ihop mig med andra människor. Jag känner också att det blir lite viktigare när jag ska bli egen företagare och vill synas.
Jag har kollat på http://www.prv.se/ och jag kan välja mellan att:
  • Hitta på ett helt nytt efternamn, som ingen annan
  • Ta ett gammalt släktnamn
  • Ta något av mina föräldars namn och lägga till son eller dotter
Först funderade jag på att ta min mammas flicknamn "Eliasson". Sen funderade jag på att ta "Persdotter", efter min pappa. Dessa namn finns redan men är inte lika vanliga som Anna Nilsson. Nu funderar jag faktiskt starkt på att ta min mammas namn och heta Anna Evalenasdotter. Lite långt och krångligt men väldigt udda.

Vad tycker ni? Hur viktigt är efternamnet?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...