onsdag 11 april 2012

Färgrådgivning?

Jag får ofta frågor om färgrådgivning; Vad är det? Hur fungerar det? Vet man inte sina färger bäst själv? Är inte färgrådgivning omodernt?

1. Färgrådgivning är precis som det låter en rådgivning om vilka färger eller snarare nyanser som smickrar en allra bäst. Alla passar i alla färger men inte alla nyanser. Sen kan man så klart vara snygg i "fel" nyans men den här "wow-effekten" får man i rätt nyans.

2. Man utgår helt enkelt från personen. Dess hy, hår och ögon. Förutom detta får man kunskap om vilka färger som passar ihop, hur man ska matcha efter sina egna förutsättningar, färgernas påverkan, vad man bör tänka på, undvika och massa mer. Man pratar även om hårfärg och makeup.

3. Ofta dras man till de färgerna som är i sitt egna färgschema. Det sägs att man föds med rätt färger men omgivning, uppväxt, mode osv påverkar oss så att vi lätt glider ifrån det. Vissa kanske känner att en del plagg eller till och med färger känns väldigt rätt men man vet inte varför eller vad man ska göra för att hitta fler sådana godbitar.

4. Om det är omodernt? Hmm nja, beror ju på hur man ser det. Visst var det väldigt inne på 80-talet men sen kan man fråga sig: Är det någonsin omodernt att vara snygg och göra det bästa ifrån sina egna förutsättningar? Att se så snygg ut som möjligt, att trivas i sig själv, att öka sitt självfortroende kommer nog aldrig folk att sluta vilja. Visst är insidan viktigast men om man inte är nöjd med utsidan är det svårt att få insidan i balans.

Färg är väldigt spännade och det påverkar oss psykiskt mer än vi tror. Det finns mycket att göra med färg, speciellt i kläder....

Tyger som används vid färgrådgivning

1 kommentar:

  1. Jag älskar färglära och färgernas påverkan på oss och vår omgivning=) Wonderfull att någon tänker likadant! Många är ej medvetna om det du just skriver om tyvärr=)

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...