fredag 14 september 2012

Bra tips:

Var inne och kollade lite på Blondinbellas blogg och hittade lite bra tips (röd text är mina noteringar):

1. Se varje dag som en start på allt du vill göra, nya möjligheter! Det försöker jag verkligen! Speciellt när det är måndag och ny vecka.
2. Skriv ned vad du måste få gjort, planera in när du ska göra det i veckan. Bästa tipset! Har man mycket att göra och vill försöka undvika stress så är detta ett måste. Skriver upp precis allt som jag ska göra i min kalender och när jag ska göra det. Slipper jag ha ångest för sådant jag borde göra och slipper ha allt snurrandes i huvudet.
3. Planera in träning/egen tid. Rubba aldrig på det. Det är jag dålig på! Tar egen tid ibland och även träning men blir lätt lidande.
4. Planera in något roligt med dina vänner. Rubba aldrig på det. Rubbar aldrig på något jag planerat in, tyvärr blir det mindre tid med vänner än man skulle önska.
5. Tänk skalman. Har du mycket på en dag? Kör två timmars pass på allt. Aldrig provat detta, tycker det känns bättre att beta av saker och få det klart.
6. Ta powernaps, har jag bort på kvällen powenapar jag alltid runt 17.00 Ganska skönt med powernaps men kan vara svårt att hinna med om man ska iväg på kvällen.
7. Utnyttja kvällarna till något bra – strunta i tv/facebook som bara äter upp timmarna.
Baka något nytt, kör en knytis med vännerna, köp en inspirerande bok, gör en visionboard
Detta gör jag verkligen, gillar inte att slösa bort min tid (visst blir det TV och sådant ibland men det kör jag som egen tid och kallar det avslappning).
8. Gör det jobbigaste först och ha något kul att se fram emot, mitt vardagsmotto. Mycket bra tips! Gör det tråkiga först och det känns mycket bättre sen. Ett annat tips jag har är att beta av småsaker först så kan man fokusera på de större grejerna helt och hållet.

Brukar planera nästkommande veckan på helgen men om jag har något särskilt just den veckan så kan jag ha lagt till det tidigare. Undviker att planera fredagar, vet att det inte blir mycket vettigt gjort då ialla fall. På mitt tillfälliga heltidsjobb planerar jag i outlooks kalender.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...