måndag 29 oktober 2012

Fixa den Klassiska Parisstilen Enkelt med Rätt Basplagg

Som jag sagt tidigare så ska jag till Paris i vår och med anledning av detta publicerar jag här ett klockrent gästinlägg angående Parisstilen (behöver jag säga att jag är sugen på att åka redan nu?!):

Skräddarsydda kostymer, välstrukna byxor och den berömda Bretagnetröjan… Det finns en anledning till att franska folket är känt för sin stil. Stjäl den klassiska looken genom att investera i kvalitativa basplagg som skapar den där typiskt parisiska ’je ne sais quoi’-känslan.
En kashmirtröja
V-ringade tröjor i marinblå eller grå melering är ett måste i den franska vinteruniformen. Matcha med vita skjortor och stilrena kavajer, eller slå en lös knut runt halsen för den ultimata preppystilen.
Scarfar
Välj en elegant silkesstil med diskreta färger eller kungliga tryck – med en scarf från Pierre-Louis Mascia är du helt rätt.
Något randigt
Visst, det är en kliché, men med all rätt. Oavsett om det är en t-shirt, tröja eller klänning (eller ännu bättre, alla tre) så är ränder din nya bästa vän. A.P.C, Petit Bateau och Le Mont St Michel bör stå högt på din lista över dessa vardagliga väsentligheter.
En traditionell trenchcoat
Tvärtemot vad man kan tro är det inte bara britterna som älskar sina trenchcoats. Investera i en traditionellt beige, knyt bältet och fäll upp kragen som skydd mot grå Parisdagar.
Rött läppstift
Med djupröda läppar höjer du omedelbart franskfaktorn på varje outfit. Gå raka vägen till experten – Chanel – för landets hetaste nyanser.
En skräddarsydd svart kavaj
Ett annat klassiskt måste-plagg för både honom och henne. För kvinnor handlar det om upprullade ärmar kombinerade med välsittande jeans och spetsiga stilettklackar. På män passar den svarta kavajen till allt. Bär den till jobbet över en skjorta eller sporta kavajen till vardags med en piké och chinos.
Mjukt Läder
Även om Yves Saint Laurent och Louis Vuitton är lite utom räckhåll kan du fortfarande ståta med riktigt lyxigt läder. Jérôme Dreyfuss är ett parisiskt varumärke lika franskt som Eiffeltornet. Här hittar du ryggsäckar, axelväskor och sportväskor i regnbågens alla chica färger.
Vackra underkläder
La Perla, Agent Provocateur och Simone Pérèle är de självklara valen för en romantisk kväll. De är inte billiga, men med tanke på att de är gjorda av världens finaste material är de värda varenda öre.
Espadriller
Glöm flip-flops. Sanna parisare kör på espadriller. Numera har de migrerat från Saint Tropez till Champs Elysées där trendsättarna gett dem en helt ny plats på modekartan.
Kamouflagemönstrat
Under Paris Fashion Week plockades kamouflagemönstret fram ur gömmorna av alla från Kenzo till Dries van Noten. Räkna med att se det hela säsongen som khakiaccessoarer eller på statement-jackor.

Logga in på Momondo för att hitta dina flyg till Paris nu i höst. Den ledande resesökmotorn söker igenom Internet för att hitta din bästa deal. Glöm inte att kolla in Momondos stadsguider skrivna av både lokalinvånare och Momondoresenärer. Dessa låter dig se din destination från ett helt unikt perspektiv.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...