tisdag 11 december 2012

Föds man med tur?

Det var längesen jag skrev ett riktigt seriöst tänkarinlägg nu....

Jag har tänkt lite på det här med tur. Är det nödvändigt, kan man skapa tur och har vissa mer än andra?

För att lyckas med sina drömmar och mål måste man kämpa hårt (om man inte är född med silversked i mun dårå) men jag tror att tur är nödvändig för att komma dit du vill. För att verkligen lyckas! Det varierar så klart en hel del men 80% hårt arbete/intelligens och 20% tur kanske är rimligt? Tur att vara på rätt plats vid exakt rätt tillfälle, tur att råka stöta ihop med rätt person, tur att konjunkturen är som den är just då osv.

Tyvärr är ju tur inget man kan skapa bara sådär. Många säger att om man bara tänker att man har tur så får man det. Hur tror ni det är? Jag tror absolut att det hjälper att gå runt och vara positiv, negativitet har ju inte hjälpt någon. Men samtidigt är det frustrerande när motgångarna löser av varandra. Då tvekar man lätt på att det går att skapa tur. Sen är det klart att hårt arbete och smarthet också kan leda till att man får tur. Det är ju knappast någon som ringer på dörren hemma när du sitter och latar dig i soffan och frågar om de får uppfylla dina drömmar.

Ibland känns det verkligen som vissa har mer tur än andra, även om de inte verkar kämpa för det. Är de födda med tur? Eller är de bara så passa smarta så att de alltid lyckas tänka rätt och därmed får tur? Jag vill inte tro att vissa har mer än andra, jag vill tro att det finns tillräckligt för oss alla.

Vad lär vi oss av detta då? Var positiv och smart och turen kommer till dig...?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...