torsdag 31 januari 2013

Hur du får fart på din karriär 2013

Några stegtips som jag hittade på www.marieclaire.co.uk (Har översatt till svenska) Mycket bra råd!
 1. Bestäm ett mål men vara specifik. Det räcker inte att säga "Jag vill tjäna mer pengar". Istället bör du ha något i stil med: "I slutet av 2013 kommer jag att vara i nästa löneklass eller befordras till chef". Skapa en mood board fylld med bilder av vad detta kommer att innebära för ditt liv.
 2. Ta reda på vad du behöver att göra för att nå målet. Var återigen specifik; om du till exempel vill skickas utomlands kanske du kan förbättra dina språkkunskaper. Ta reda på exakt vad som behövs.
 3. Första steget. Det är här du tar tag i saken och faktiskt bokar kursen för att förbättra dina kunskaper. Ta en kvällskurs i franska eller en kurs i excel med rätt nivå om du behöver bli bättre på det.
 4. Be om hjälp. Att tala om dina mål till en vän, din chef eller en karriärmentor kommer att hålla dig på rätt spår. 60% av de brittiska företagsledarna har haft en mentor och av dessa sa 97% att de haft nytta av de råd som givits (DDI, 2005).
 5. Håll fokus. Försök att inte konkurrera eller jämföra dig själv med andra. Det är för negativt. Om du förlorar mot någon annan så fokuserar inte på den personen utan tillbaka till din analys och spendera din energi på vad du kan göra för att gå vidare.
 6. Belöna dig själv. Det är viktigt att belöna oss för att nå våra mål eller steg på vägen.Vi innehar nycklarna till vår framgång så det är viktigt att låta oss utnyttja vår potential och känna igen när vi har gjort det.
Jag brukar själv alltid skriva listor på vad som behövs göras för att nå det mål jag vill. Sen tar jag reda på hur jag löser de olika punkterna på bästa sätt.

2 kommentarer:

 1. Bra tips:)

  Haha, vet du, jag känner igen det där. Perioder då jag sover bra så är jag trött i alla fall jag också. Det var längesedan jag vaknade upp och kände mig riktigt pigg. Minns inte ens hur den känslan känns haha

  Ha en fin helg.
  Kram

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...