onsdag 27 mars 2013

Nytt jobb!

Nu är det officiellt. Jag börjar en ny tjänst 1:a maj. Det är ett företag i butikinredningsbranschen och jag kommer att jobba med administration och marknad. Detta var en tjänst som jag tackade nej till i höstas men nu kom de tillbaka till mig med bättre villkor så nu kör jag på det. Det galna var att jag nu hamnade med 3 jobbmöjligheter samtidigt plus att jag har en intervju på ett annat företag som jag fortfarande inte har gått på. Jag som var så orolig för ett par månader sedan för att det inte fanns så mycket jobb att söka och min projektanställning på mitt nuvarande jobb började ta slut.

Jag vill verkligen inte kalla mig någon jobbsökarexpert men vill ändå dela med mig av de grejer som jag märkt har hjälpt mig och andra.

  1. Söker du jobb via en annons så ring alltid innan du skickar ansökan. Personen får en bättre bild av dig och du sticker ut från mängden. Försök hitta på några frågor, egentligen spelar det ingen roll bara du har något att fråga. Försök också få fram varför du passar för tjänsten.
  2. Skriv ett personligt brev som är riktat just till den tjänsten. Allmänna brev är förbjudna och likaså felstavningar. Kontrollera!
  3. Följ upp med samtal efter att du skickat ansökan. Skriv gärna ner i en kalender så att du inte glömmer bort och flytta fram den punkten någon dag i kalendern om du inte får något svar.
  4. På intervjun tycker jag att de två viktigaste sakerna är att slappna av och verka intresserad. Läs på om företaget innan du går dit och ställa en massa frågor under tiden. Klädsel har jag pratat om förut; hel, ren, bekväm och passande för just det företaget/den tjänsten.
  5. Följ upp intervjun med mail där du tackar för mötet. Följ gärna upp med telefonsamtal också, särskilt om du tycker att det gått för lång tid.
  6. Nätverka! Sprid ordet om att du söker jobb, framförallt bland vänner och bekanta men varför inte medverka på olika tillställningar och nätverksträffar för att hitta människor som kanske själva söker personal eller känner till företag som gör det?
Jag vet att detta kan kännas jätte ambitiöst och att man kan tycka att det är som ett heltidsjobb att bara söka jobb men jag tror stenhårt på kvalité framför kvantitet i detta fall.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...