onsdag 6 mars 2013

Public relations

Föreläsningen idag var helt ok. Den var inspirerande får jag väl säga även om den inte riktigt var vad jag hade tänkt. Dessutom tycker jag inte att Kristofer Björkman är så värst bra som föreläsare. Lite flumig som lätt kommer av sig och har inte någon direkt humor.

Föreläsningen handlade om det här med att bygga trovärdiga relationer med sina kunder istället för att pumpa ut reklamannonser och skryta om att man är världsbäst. Sen att hålla till där sin målgrupp finns osv.. Ingen större nyhet med andra ord men det är alltid inspirerande med föreläsningar, att höra om andra människor.

Ett bra exempel var en kille vid namn Johnny (har jag för mig). Han var fotograf och ville jobba i New York. Han hade inga kontakter där och inga större pengar men åkte ändå dit. Inom loppet av 60 dagar hade han skaffat sig 100 kontakter och 1 jobb. Han var duktig på PR. Han hängde där hans målgrupp fanns och fångade ödmjukt folks intresse med sin stora kunskap om fotografering.


Kristofers snurra. Man ska ha något anmärkningsvärt, vara tillgänglig, lyssna på sin målgrupp, finns i de communityn där de finns, vårda sitt nätverk och bry sig extra mycket om de kontakter som är viktigaste för dig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...