onsdag 15 maj 2013

Det här med utbildning

Jag får ofta frågan om vad jag gått för utbildningar så tänkte sammanställa det här men jag vill också säga att jag inte tycker att utbildningar är allt. Jag tycker att det är riktigt kul att lära sig och skaffa kunskap men man kan komma långt utan det. Beror helt på vad man vill göra!
  1. Jag läste Samhällsvetenskapliga linjen med inriktning på IT och ekonomi på gymnasiet. Helt ok! Var ju en ganska bred utbildning, något jag haft bra nytta av.
  2. Sen har jag läst en del kurser på högskolenivå som juridisk översikt, allmän handelsrätt, affärsredovisning & budgetering samt affärsengelska. Ämnen som är bra att kunna både i privatlivet och alla möjliga framtida jobb.
  3. Jag har gått ett flertal utbildningar inom styling såsom stilrådgivning för kvinnor, stilrådgivning för män och färgrådgivning. Hur bra som helst! Läraren var verkligen bäst!
  4. Som ni vet läste jag också en utbildning på distans ifrån USA som hette "Fashion Merchandising & Design." Man läste helt i sin egna takt och skickade in tentorna där efter. Funkade hur bra som helst.
  5. Sen har jag ju tänkt börja läsa en utbildning som heter "Public relation and Event Management" men har inte riktigt haft tid att komma igång med den än.
Jag har läst allt på distans förutom gymnasiet så klart och mina stylingutbildningar. Distans passar verkligen mig som handen i handsken. Så bra att kunna anpassa sin egna tid och vara mer effektiv. Det gäller bara att ha god självdisciplin, något som jag verkligen har. Det trista är väl att man inte träffar folk men det kan man ju göra på andra sätt.

Jag tycker att det har varit lite svårt att hitta bra internetsidor för utbildningar i Sverige. En sida som är kanon och som själva kallar sig Sveriges största utbildningssajt är allastudier.se. Den tycker jag att ni ska kolla in om ni är sugna på att utbilda er! De har även en forumdel där man kan diskutera om utbildningar och en massa annan information, klockrent!1 kommentar:

  1. Verkar som du har hunnit med en hel del gällande utbildning. Bra jobbat! Krävs en hel del disciplin för att klara av distansstudier.

    Ett annat tips om du letar utbildning är Studentum.se :)

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...