måndag 22 juli 2013

När det inte går som man vill

Jag skriver ju ibland om vissa projekt som sedan inte blir av och ni undrar kanske vad som hände. Det kan bero på många saker. Jag är ofta snabb med att komma på idéer och sedan undersöka möjligheten med dem (inte bara snack alltså!) och ibland inser man att de kanske inte funkar eller att de inte är värda att lägga tid och ev pengar på osv osv.

Jag hade ett stort projekt på gång för ca 1,5 år sedan om ni minns det. Ni kanske hade listat ut det men tanken var att vi skulle hyra ut designkläder. Vi skulle ha verksamheten i Göteborg och ha som ett showroom där. Vi skulle gå under samma varumärke som Sabinaandfriends i Stockholm. Vi kom ganska långt i planerna. Vi gjorde en riktigt seriös affärsplan, marknadsplan och budget. Vi var uppe i Stockholm och hade möte med vår partner och träffade även Dagmar som skulle vara en av leverantörerna.

Det var en jätte kul idé som så klart krävde en hel del startkapital. Vi träffade ett flertal banker och även Almi (som kan hjälpa till med företagslån). Det var samma visa överallt. Alla tyckte det var en väldigt bra idé, att vi var väldigt bra som personer men att riskerna var alldeles för höga.
Vi kollade lite på affärsänglar osv men det var inte riktigt denna typ av verksamhet de var intresserade av. Privatlån på de summorna var också svårt när man inte har någon direkt säkerhet.

Jag kom på idén att vi skulle börja i mindre skala på internet. Blev väldigt inspirerad av amerikanska Renttherunway och var sugen på att kontakta dem. Jag pratade även med Almi här i min stad som sa att de kollar mer på personerna här och jag kändes helt rätt.
Tyvärr verkade min affärspartners intresse svalna och jag insåg att det kanske inte är rätt person att starta med. Idag inser jag det ännu mer, vi var alldeles för lika. Man behöver någon som kompletterar en men som samtidigt har samma mål och visioner.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...