torsdag 26 september 2013

Inspirationsföreläsning

Idag har jag varit på inspirationsföreläsning. Jag älskar ju sådant! Man får sådan energi. Det är kul att höra andras historier samtidigt som man ju omges med energigivare och ni vet väl att det endast är sådana man ska omge sig med? ;-)


Det var två föreläsare och jag fastnade för två citat som de sa, som egentligen handlar om samma sak.
"We have a strategic plan, it´s called doing things" samt "Gör vad du tänker"

Det är så sant! Man måste göra saker för att lyckas, annars kommer man ingenstans. Tyvärr är det ofta mycket snack med människor men sedan händer inget, det är verkligen synd. Det kan bero på många saker. Folk är rädda för att misslyckas, kanske även för att lyckas(!), de är osäkra, vissa kanske är lite för bekväma etc.

Ett annat exempel är en god vän som är perfektionist. Jag vet precis hur det är! För jag var sådan förut. Kunde inte lämna ifrån mig något förrän det var perfekt men det funkar inte riktigt i längden för det slutar bara med att man inte får något alls gjort istället eller att man har någon ork kvar. Ibland är det bättre att bara få det gjort, även om det inte är hundraprocentigt. Jag kan som stående exempel berätta att det går att träna bort. Man måste bara öva och öva som med allt annat.

1 kommentar:

  1. Åh vad roligt att ha hittat till din blogg, har precis läst om dig i Bara Anna bloggen!
    Gör vad du tänker, det låter bra för då gör man åtminstonde något!! Är precis som du entreprenör och ibland känner jag att man tänker FÖR mycket och då får man konstigt nog inget gjort....

    Ha en härlig dag!

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...