lördag 11 januari 2014

Vad man ångrar mest innan man dör

Det är en sjuksköterska som spenderat mycket tid att prata med äldre och frågat vad de ångrat mest i livet. Topp 5 har hon skrivit om i sin blogg: Inspiration and Chai

  1. Att jag inte hade modet att leva livet som jag själv ville, utan vad andra förväntade sig av mig - Jag tycker att denna punkt är så viktig! Det är ju ens egna liv och man lever förmodligen bara en gång. Varför måste man vara andra till lags? Varför är det så farligt att gå sin egna väg och göra det man verkligen brinner för?
  2. Jag önskar att jag inte hade jobbat så hårt - Jag älskar att jobba! Men det är för att jag jobbar med det jag verkligen vill göra och det gör mig lycklig. Men sen får man så klart inte missunna sin familj och särskilt inte sina barn. Jobbar man som anställd kan man också tänka på om det verkligen är värt att slita ut sig helt för någon annan. 
  3. Jag önskar att jag hade modet att uttrycka mina känslor - Du kan inte vara vän med alla och man klickar inte med alla. Det finns ingen anledning till att vara elak men det finns heller ingen anledning att dras med människor man känner sig obekväm med.
  4. Jag önskar att jag hade behållit kontakten med vänner - Vänner är en viktig del av en liv, man behöver dem och deras stöd. Många blir så upptagna av jobb och familj att de lätt tappar kontakten. Prioritera in vänner! Jag tycker också det är viktigt att ta upp att man inte heller behöver behålla vänner bara för att! Man kan faktiskt göra slut med vänner ifall man känner att man inte mår bra av relationen.
  5. Jag önskar att jag hade låtit mig själv vara lycklig - Jag känner att det är sällan man stannar upp i livet och inser att man faktiskt har det bra och är lycklig. Njut av livet! Som hon skriver i bloggen så är lycka ett val.
På väg till modeveckan i Köpenhamn med Veronica - Bilden symboliserar lycka, vänskap och att gå sin egna väg

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...