lördag 8 februari 2014

Jaga drömmarna!

Jag läser Blondinbellas blogg ibland. Inte så mycket för det hon skriver utan för att det är intressant att läsa kommentarerna. Igår skrev hon att man bör sträva efter att jobba med det man har passion för. Jag håller absolut med henne, jag tycker inte det finns något bättre att kunna jobba med något man tycker är roligt och samtidigt få betalt för det.

Jag tycker tyvärr att fröken Löwengrip ofta uttrycker sig lite klumpigt och att hon egentligen inte har någon direkt erfarenhet av hur svårt det kan vara. Jag vet att det inte är lätt. Folk söker hundratals jobb och går utbildningar för att försöka få drömjobbet utan resultat. Man får bokstavligen slita som ett djur och gå på en massa nitar. Jag kan förstå att folk blir lite irriterande att men jag tror inte heller att det är omöjligt om man verkligen kämpar för det.

Det känns också lite som att hon tror att alla vill vara entreprenörer. Det passar verkligen inte alla. Alla människor har inte de egenskaper som det kräver. Alla passar inte heller i chefsroller eftersom de inte är ledare. Vissa trivs bra med att vara följare och ha någon som säger åt dem vad de ska göra. That´s fine!

DET jag tycker är synd är att folk inte följer sina drömmar alls. Livet springer förbi dem och det är så mycket de skulle velat ha gjort. Om man inte har lust/ork/möjlighet att jaga drömjobbet så borde man åtminstone jaga de andra drömmarna. Alla har väl ett antal drömmar? Resa jorden runt, bygga sitt egna hus, köpa en häst, föda upp hundar osv.

Man kan sätta upp små små delmål om man inte har råd med mer just nu. Ett mål kan vara att läsa en bok som handlar om hunduppfödning, nästan kan vara att ta reda på vilka raser man vill jobba med osv osv. Till slut når man drömmen och det är ju bättre att det tar tid än att man inte gör det alls.

Bli inte gammal och ångra att du inte ens försökte nå någon av dina drömmar!
1 kommentar:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...