tisdag 15 april 2014

Bokföring

Idag har jag sysslat med bland det tråkigaste jag vet: Bokföring! Finns nog inget mer okreativt! Har man eget företag är det så klart ett nödvändigt ont. Man kan leja bort det till någon annan men eftersom jag har jobbat med ekonomi och det gör jag är ganska basic så känns det onödigt.

Har man ingen koll alls och man kör lite mer avancerade grejer (lagerhantering, utländsk handel osv) skulle jag nog rekommendera att inte göra det själv. Det tar mycket tid och energi, något som du kan lägga på din verksamhet istället. MEN tänk på att det är fortfarande du som ägare av företaget som är ansvarig för den, så det är bra att ha lite koll på grunderna åtminstone.

Vad ska man köra för program då? Det finns ju både program man köper och så finns det webbaserade. Jag körde tidigare med Fortnox men bytte i höstas till E-conomic. Båda är webbaserade, en fördel eftersom man slipper tänka på backup.

Anledningen till att jag bytte är att en kompis rekommendera E-conomic och tyckte att det var väldigt bra plus att de har ett bra pris. Jag kände mig lite snål och ville inte lägga pengar på sådana här tråkiga saker så därför bytte jag. Problemet är att det inte alls är samma uppbyggnad, lite frustrerande när man är van vid något annat. Men men man kan ju inte få allt(!)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...