lördag 21 juni 2014

Om målsättning

Har läst Ola Walltröms bok "Aha... Det är enkelt!" i helgen. Jag tycker att det bästa för att få motivation och nya idéer är att läsa böcker om sådant eller om personer som är framgångsrika. Visste ni förresten att endast 3% av jordens befolkning är framgångsrika? (Alltså att de har uppnåt sina mål)

"När jag såg mig omkring verkade livet mer som ett ekorrhjul som varken var tillräckligt spännande, utmanande, läskigt eller kul och som verkade snurra runt alldeles av sig självt. För många människor verkar livet gå sin gilla gång och vi gör mest som alla andra och det vi tror förväntas av oss. Det är så lätt att leva livet som alla andra, utan att reflektera över det. Att tro att den stora massan har rätt istället för att tänka själv."

Det är precis så det är. Många har liv som de är rätt nöjda med, allt är ok men är det verkligen tillräckligt? Varför ska man nöja sig? Det som gör de framgångsrika framgångsrika är att de tittar åt vilket håll andra människor går och sedan springer de åt motsatt håll. Jag har själv aldrig varit så mycket för att göra som alla andra, det känns så fruktansvärt tråkigt men det är klart att jag förstår att det blir så för många. Det är enklast och det är tryggt. Men sen kan man fråga sig varför det är så viktigt att vara trygg, jag tycker att livet handlar om att ta risker.

Jag har skrivit om det här med målsättning förut och gett en del tips så ska inte upprepa mig men de två bästa konkreta tipsen som jag fastnade för i denna bok var:

  1. Skriver ner dina mål. Det är lätt att ha mål i huvudet men de blir mer verkligen om man skriver ner dem.
  2. Skriv ner en lista på de 6 viktigaste sakerna som du ska göra imorgon. Prioritera dem i ordning och börja sedan dagen med nummer 1. Gör klart varje punkt innan du går till nästan, det gör inget att du inte hinner med alla. Sen gör man likadant inför nästa dag.


1 kommentar:

  1. ja du det är nog så många gör bara det som förväntas o inte mera har inte ens nårga egna mål

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...