torsdag 28 augusti 2014

Stånga sig blodig

Jag får ofta frågan hur det är att driva företag, att det måste vara så kul att göra det och dessutom i modebranschen. Det är såå grymt kul och det passar mig som handen i handsken men det är tufft, riktigt tufft. Jag har kommit en bra bit och har hänt mycket på sistone så det känns väldigt bra nu men tänkte demonstrera hur tufft det kan vara (från min men också många andras erfarenhet).

Tänk dig att du är en tjur i en hage men istället för stängsel runt om så är det en tjock, fet och hög mur. Du vill till andra sidan! Där är det frihet, det är roligt, det är gröna ängar och vattenfall. Där har du möjlighet att plaska i vatten, något du verkligen älskar.

Du bestämmer dig för att du ska dit och börja stånga på muren. Du stångar å stångar å stångar. Blodet sprutar, svetten rinner och tårarna flyter ner för dina kinder. Du stångar i veckor eller kanske månader utan att det händer något. De andra tjurarna som hade samma idé har gett upp för länge sedan och säger till dig: "Lägg ner nu!", "Det är omöjligt!", "Det kommer aldrig att gå! men du har ju bestämt dig.

Du är på väg att ge upp när du en dag upptäcker en spricka i muren. Vilken glädje! Du fortsätter att stånga utan att varken äta eller sova. Efter 1 år har det blivit hela 5 sprickor i muren. Du är nu helt slut och känner att du bara måste vila.

När du vaknar dagen efter upptäcker du att någon har lagat 4 av sprickorna! Det finns nu alltså bara 1 spricka kvar (det är här som 98% av alla ger upp) men du har ju bestämt dig. Det ska gå! Du börjar stånga igen...

Så kan det vara att driva företag! 9 av 10 nystartade företag går i konkurs inom 5 år.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...