torsdag 11 september 2014

Kontakter = A och O

Kontakter är så otroligt viktigt, jag tror säkert att ni har hört det förut men det stämmer verkligen. Man kan inte göra allt själv, man behöver folk i sin omgivning. Allt blir så mycket lättare, vare sig om man ska anordna ett event eller om man behöver renovera hemma.

Hur skaffar man då kontakter? Det går att göra på många olika sätt. Man kan skapa kontakter var som helst och när som helst med vem som helst, bara man är lite öppen. Nätverk är så klart en bra plattform för det. Tänkte dela med mig av mina topp 3 nätverk i Jönköping.

 1. Qoola Qvinnor - Nätverk för driftiga kvinnor, mycket egenföretagare. Hittar på olika saker såsom fikaträffar och nu ska vi exempelvis laga Tapas tillsammans. Finns över hela Sverige. Mycket äldre kvinnor men det är oftast de som har bäst erfarenhet och bäst kontakter. Detta nätverk är det nätverk som har gett mig mest. Väldigt bra uppföljning i Facebookgrupper.
 2. Företagarna - En organisation som kämpar för frågor kring företag. De har grupper i många städer, hittar på allt från restaurangrace till hockey och nu ska de ha oktoberfest med ölprovning. De flesta är äldre, både män och kvinnor. Det jag gillar är att de hittar på så roliga saker, det blir lättare att skapa kontakt med människor då. Tyvärr lite dålig uppföljning.
 3. Jane Jkpg - Ett nätverk för kreativa kvinnor, mycket inom reklambranschen. Anordnar frukostmingel en gång i månaden och ett antal större event per år, oftast med en föreläsning. Det är en bra blandning med åldrar men mest något yngre i jämförelse med de andra nätverken. Stora nackdelen kan jag tycka är att många inte är så öppna för att nätverka, utan ser det mest som en kul grej. Inte bästa uppföljningen heller, även om många är aktiva på Facebook och Twitter.

2 kommentarer:

 1. Intressant det där du nämner angående Jane - att det inte är så många som är öppna för att nätverka. Precis så upplever jag det också, vilket är en av anledningarna till varför jag inte längre går på deras event (förutom ibland, om det är någon riktigt intressant föreläsare). Lite tråkigt eftersom jag tycker grundtanken är riktigt bra.

  Kul förresten att se att det går så bra för ditt företag! Inspirerande!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Intressant att höra att det är fler som känner så! Ja, jag tycker om det är synd för jag tycker också att konceptet är bra.

   Tack! :)

   Radera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...