onsdag 29 oktober 2014

Rätt färg på aftonklädseln

Har precis varit och hyrt smoking till min sambo samtidigt som jag köpte en klänning. Den från Nelly som jag beställde passade inte. Väldigt svårt med sådana klänningar! Den var för tajt över ryggen samtidigt som storlek större var alldeles för stort på alla andra ställen.

Jag hade tänkt hyra en eftersom det är tajt med tid och jag har ju så fullt upp med allt inför Business Bloggers så har inte tid att springa runt i butiker. De hade dock inte mycket för uthyrning så fick köpa en för ett bra pris.

Problemet förutom bra passform är ju färgen! Hon tog fram svart först och svart är ju så otroligt hårt mot min väldigt ljusa hy. Även en röd som var väldigt vacker! Till slut blev det en lila som ni får se på lördag. Min balklänning från studenten är ju också lila. Det var faktiskt min första lektion i färglära. Vi åkte en ganska bra bit för att kolla på klänning minns jag. Jag hade kollat ut en på deras hemsida som var röd och hade svart spets. Jag hade även tänkt ha mammas guldsmycken till. Rött och guld är ju det varmaste man kan ha och jag är iskall i mina toner.

När vi kom till butiken fick jag lärdom om detta. Jag provade den röda och butiksbiträdet skakade på huvudet och tog fram denna lila som skiftar i grönt. Vilken skillnad!
Jag kan faktiskt ha rött men då måste det vara en kall röd, alltså blandat med blått, vilket ju blir lila om man tar väldigt mycket blått. Sen finns det kalla och varma toner av lila också. Verkligen en hel vetenskap!

Nu kan jag mina färger så det blir lättare att hitta rätt från början. Provade faktiskt bara två klänningar idag.

Väldigt gammal bild från när jag skulle sälja min klänning på blocket, också därför huvudet är bortklippt..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...