fredag 28 november 2014

Att inte vara som andra

Jag har tidigare sagt att jag tycker det är stor skillnad på att vara företagare och att vara entreprenör. Alla kan vara företagare men inte alla är entreprenörer. Det är snarare en personlighet och ett sätt att leva. Du kan starta en frisörsalong exempelvis som du driver som vilken salong som helst och därmed är du företagare. En entreprenör har riktigt stora visioner, höga drömmar (som nästan alltid är lite crazy), driver mycket projekt och har ofta som mål att bygga något större. Man nöjer sig inte med att driva runt ett litet företag. Dessutom får man också saker att hända så att drömmarna blir verklighet.

Entreprenörer är inte som andra människor, på gott och ont(!). Man är ganska egen och har knäppa idéer som ingen förstår sig på. Man har sällan normala intressen eller en fritid. Man har ofta ett stort nätverk men inte så jätte många riktiga nära vänner (om det beror på tidsbrist eller att man är annorlunda låter jag vara osagt). Man behöver inte vara företagare men ofta blir man det då man behöver få utlopp för sina egna idéer och konstiga tankar.

Sen finns det så klart olika varianter av sådana människor. Jag själv har nog alltid känt mig udda. Människor som är min raka motsats kan nog tycka att jag är lite för mycket. Det kan jag förstå! Man krockar lite då men jag älskar verkligen att ha denna personlighet. Kreativ, mycket idéer, bra fantasi, social kompetens, extrem drivkraft, positiv energi osv. Några av de bra egenskaperna som ofta kommer på köpet!

Vad vill jag säga med detta? Var dig själv! Det är ingen nackdel att du inte är normal eller som alla andra!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...