torsdag 7 maj 2015

Kall vs varmblond

Jag var och slingade håret häromdagen, brukar göra det varje vår. Jag vill verkligen tipsa om Jessica Burenby som är med i mitt stylingteam. Hon är frisör och hyr nu en stol på salong Klostergatan 41 i Jönköping. Väldigt duktig!

Hon fick till en otroligt snygg kall nyans på de blonda slingorna. Det där är så viktigt, att få till rätt! Jag hade en kund för ett tag sedan som var så missnöjd med hennes varma nyans. Som person är man antingen varm eller kall. Det är det viktigaste att få fram när man gör en färganalys. De som exempelvis är kalla passar väldigt fint i kalla nyanser på kläder, makeup och hår och självklart då tvärtom på de som är varma.

Jag hade en annan kund en gång där frisören hade sagt till henne att hon har så kall hudton att det är bra att jämna ut det på en varm nyans på håret. Det blir sällan bra! Man kan självklart fortfarande vara snygg, precis som man kan vara snygg i alla färgnyanser på kläder men rätt nyans ger den här "wow-effekten" som jag tror de flesta vill ha. Man ser piggare, fräschare och även yngre ut. Fel färgnyans kan göra att man ser lite tråkig, gråaktig, äldre och tröttare ut.

Rätt färg på hår, kläder och makeup bör bilda en harmoni i utseendet, det är en fröjd för ögat att kolla på. Fel kan skära sig och se väldigt onaturligt ut. Ett tips för er som är kalla och blonda är att använda silverschampo, det kan finnas en risk att håret gulnar lite med tiden.

kall blond

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...