onsdag 20 maj 2015

Matcha kläder

Idag tänkte jag pratade lite om att matcha kläder, tror det jag kommer att prata om är en grej som jag inte riktigt har varit inne på förut.

Igår hade jag garderobsrensning hemma hos politikern och åklagaren Anna Mårtensson, mycket trevligt! Vi har tidigare kört färg och stilanalys, vilket så klart både underlättar och gör det mer lärorikt. En misstag som Anna gör och som många andra också gör är att låsa fast sig vid en viss sak och att tro att man måste matcha exakt.

Låt mig förklara! Anna har en klassisk sportig stil (kommer prata mer om de olika stiltyperna i annat inlägg). I det här första exemplet så har hon en lila klänning, kanske inte den mest klassiska modellen men lite åt det hållet. Det är ärmlös och då vill man oftast ha något till. Anna köpte en bolero i samma färg som klänningen.

matcha kläder

Det funkar absolut men är lite intetsägande, dessutom framhävs inte Annas stil. Istället tog jag en lite sportigare jacka till i roliga mönster. Det blir intressantare, roligare och passar Anna bättre.

matcha kläder

På tal om stil så hade Anna också denna bohemiska klänning, den är väldigt söt och nästan lite för söt för hennes stil. Det blev för mycket och speciellt med de puffaktiga ärmarna.

matcha kläder

Jag tog då en kavaj till i en lite striktare modell. Det gör att man dels skymmer mycket av det söta, ärmarna försvinner osv, man lyfter också fram framdelen som är den mest intressanta och dessutom så passar det också Annas stil mycket bättre.

matcha kläder

Det är lätt att låsa sig vid vad man tror ska matcha och passa ihop. Anna hade en del spetstoppar, exempelvis i svart. Hon använde alltid ett svart linne under men jag visade att det ju faktiskt går att ha olika färger under, själv hade hon aldrig tänkt den tanken.

Vill man skapa en intressant outfit måste man tänka lite "outside the box" och inte matcha för mycket men man bör också hålla sig till sin stil. Det handlar om balans!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...