torsdag 18 juni 2015

Är svart farligt?

Jag hade en stylingkväll igår med ett gäng härliga kvinnor. Vi pratade som vanligt styling, stil, garderob och färg. Färger kan man verkligen prata i all evighet om känns det som, det är så intressant. Vi kom in på det här med svart och det var en av deltagarna som funderade på en vän till henne som hade hudproblem på benen och fick då tips om att inte bära svart.

Jag kan förstå det tipset, det är inget som tränger igenom svart. Alltså inga solstrålar med D-vitamin, inget ljus eller nåt. Ni vet ju själva om ni har på er något som är svart, hur varmt det blir i solen. Svart absorberar alla våglängder.

Jag minns min lärare på stylingutbildningen, hon sa just att man faktiskt kan bli deprimerad av att enbart ha svart jämt. Det är klart det inte är farligt att ha svart då och då men man bör inte ha det som vana. Dessutom är svart inte så bra just nära ansiktet om man vill undvika att se äldre ut, eftersom det framhäver skuggor i ansiktet och då också rynkor.


Det finns två positivt saker med svart, det ena är att det så klart matchar allt och det andra är att mörka färger och främst svart gör att vi ser smalare och längre ut. Det beror på att ljuset inte reflekteras och vi får då ett plattare intryck.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...