tisdag 21 juli 2015

Varför är silvershampo lila?

Varför silvershampo är lila var en fråga som jag funderade på när jag var yngre. Jag fick höra att lila tar bort det gula, efter att ha läst färglära i min stylistutbildning så hänger jag lite mer med på hur det fungerar.


Det handlar om komplementfärger eller motsatsfärger som man också kan säga! Om vi kollar på färghjulet så ser vi att lila och gult är mitt emot varandra..


Sätter man komplementfärger jämte varandra så förstärks de, därför är det fint när man exempelvis klär sig. Det blir en fin harmoni för ögat att titta på.

Precis som när man använder makeup, har man exempelvis blåa ögon så "poppar" dem av orange/guldaktiga toner. Däremot bör man inte använda lila läppstift om man har gula tänder, eftersom då det gula i tänderna förstärks.

MEN blandar man två komplementfärger så blir det brunt = neutralt, därför används det för att få bort det gula i blont hår.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...