måndag 10 augusti 2015

Vad är contouring?

Contouring-trenden har blivit riktigt het på sistone. Man kan se lite varstans folk som försöker sig på detta fenomen. Vad är countouring och hur funkar det? I stora drag handlar det om att förändra sin ansiktsform med makeup. Jag tänkte inte så mycket gå in på exakt hur du gör, jag bifogar en video istället men däremot tänkte jag berätta varför det fungerar. Något som många kanske inte har koll på.

vad är contouring


Man använder sig av ett trick som fungerar lika bra på kläder. Det är nämligen så att ljusa färger förstorar och mörka förminskar. Det är för att ljuset reflekteras i det ljusa, vilket gör att det ser större ut samtidigt som det inte reflekteras i det mörka. Om du till exempel tycker att du har en nätt överkropp med liten byst så kan man ha en vit eller åtminstone ljus överdel. Tycker man att man har en stor rumpa eller lår så kan man ha mörka byxor/kjol.

När man kör contouring använder man sig av highlight och skuggning. Highlight ska vara något ljust, helst något som också är lite skimrigt (typ pärlemo) eftersom glansigt förstorar maximalt. Skuggningen ska vara mörk och så matt som möjligt, eftersom det matta i motsats mot glans får något att se plattare/mindre ut.

Highlight innebär helt enkelt att du lyfter fram något, det kan vara att du lyfter fram kindbenen, hakan eller näsan. Skuggar gör du för att ge det hela mer effekt. Exempelvis så highlighter du uppe på kindbenen samtidigt som du skuggar under. Vill du att näsan ska se mindre ut så highlightar du på näsan och skuggar på sidorna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...