onsdag 18 november 2015

Rätt färg på rouge

Jag hade en färganalys med kund idag, när jag har gjort själva analysen så lägger jag alltid en makeup i rätt färger. Det är bra att veta vilken färgskala man är, för att få den här "wow"-effekten som jag ofta pratar om. Man kan vara snygg i alla färger men rätt färg gör att man ser piggare, fräschare, yngre, elegantare ut osv. Det viktigaste är att ha den rätta färgen nära ansiktet, eftersom det är där man mest ser dessa effekter. Det gör ju att det blir ännu viktigare att ha rätt färg på sin makeup.

Tänkte ge lite tips här för rätt färg på rouge. Jag har fyra rouger som är mina favoriter och här ser man tydligt skillnaden på de olika färgskalorna.

Först har vi en matt och dämpad ton i rosa. Den är perfekt för mig med min kalla och ljusa hudton.


Den starkare rosa är väldigt fin på de som är kalla men som har mer kontraster i sig och klarar mer färg.


Denna sminkade jag min kund med idag, hon är väldigt varm i tonen och klär bra i dämpade, lite murriga och mörka färger. Denna rödbruna är perfekt för henne.

Här är en aprikosfärgad som också är fin till de som är varma men som klarar lite starkare färger.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...