fredag 18 december 2015

Stödja lokala butiker

Jag var och köpte en guldkedja till en berlock som jag har fått av min farmor. Jag var inne hos en lokal juvelerare och det känns verkligen bra att stödja lokalt, istället för kedjorna. Det är egentligen 3 stora anledningar till att handla just lokalt.

  1. Oftast är det bättre service! De kan verkligen sin sak och brinner mer för det, något de även lär ut till sina anställda. Om vi exempelvis pratar klädbutiker så blir det väldigt tydligt. De lokala butikerna kan oftast mer om kläder/styling än en anställd på H&M kan. Bra service gör att man köper rätt saker och det blir så klart smidigare.
  2. När man stödjer lokalt så stödjer man också samhället eftersom skattepengarna går dit. Handlar man av större kedjor så vet man inte riktigt vart pengarna går, vissa fall är det utländska ägare osv. Sen är det väl roligare att gynna en liten småföretagare så att han kan få mat på bordet istället för att gynna någon miljonär eller kanske även miljardär?
  3. Det är tufft att driva en enskild verksamhet. Man är så klart beroende av att folk handlar, gör de inte det så måste man lägga ner. Det vore ju väldigt tråkigt om det bara fanns stora kedjor och ingen mysig liten butik kvar?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...