torsdag 27 januari 2011

Lär dig av misstagen!

Jag tänkte att det skulle bli lite allvar igen..

Jag är nog inte ensam om att tycka att det är otroligt frustrerande att göra misstag! Man vill så gärna vara "fröken perfekt" men jag kan lova att det finns inte en enda människa på denna jord, som inte gör en (rejäl) bunt misstag under sitt liv. Och det är faktiskt från misstagen, som man lär sig allra mest.

Vad kommer man egentligen bäst ihåg? Allt bra man gjort eller de dumma misstag man råkat göra? Jag skulle helst svara det första men tyvärr blir det oftast det andra, det blir mer inpräntat i huvudet
(men det positiva i det, är att man förhoppningsvis inte göra samma misstag 2 gånger).
Så jag försöker tänka att för varje misstag jag gör, så blir jag en lärdom rikare.

Något annat jag jobbar med är att kunna ta kritik. Jag tycker att det ser otroligt löjligt ut när folk får kritik (konstruktiv så klart) och sedan skyller ifrån sig både på det ena och det andra (ni har väl ex sett Topmodel?). Om man inte lyssnar och tar åt sig av kritiken, så kommer man heller inte att bli bättre.
Jag tror att detta är en träningssak och det underlättar också om man har ett bra självförtroende.

När jag var yngre kunde jag rent av bli gråtfärdig när folk sa åt mig saker som jag inte hade gjort så bra men idag lyssnar jag och försöker verkligen tänka på vad jag skulle kunna göra bättre tills nästa gång.
Sen är det klart att jag fortfarande kan reta upp mig något enormt, om jag vet att kritiken är orättvis.

Om man inte är beredd på att ta kritik, så tror jag inte heller att man kommer att komma så långt med sina drömmar..

5 kommentarer:

 1. Hejsan! Har varit här på visit och kikat hälsar Ronny på ecigaretter.eu

  SvaraRadera
 2. Tänkvärda ord.

  Jag älskar vintern, bara det får vara vinter med snö och kyla! :) Men självklart längtar jag efter våren också, och lite värme. :)

  SvaraRadera
 3. Bra skrivet. Jag har alldeles för höga krav på mig själv och har svårt att acceptera att jag gör fel.

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...