måndag 4 april 2011

Andra dagen - Kroppsformer

Idag har vi pratat mycket om kroppsformer och proportioner. Har lärt mig så mycket och det är verkligen mycket man inte har tänkt på tidigare. Jag har aldrig riktigt tänkt på att klä mig efter min kroppsform. Dock har jag väl haft lyxen att det mesta har passat. Har alltid varit lång, smal och haft en liten byst. Lite bredare över höfterna de senaste åren har jag blivit, så att jag ibland för vissa byxor och ostrechbara material på underdelar fått gå upp en storlek. Men det finns så otroligt mycket man kan göra för att det ska bli mer klädsamt. Alla kan se riktigt bra ut, om man bara vet hur man ska klä sig.

Vi har gått igenom olika system som man kan mäta sin kroppsform i, för att kunna veta vad som smickrar och vad man bör undvika. Olika stiltyper var väldigt intressant med. Om man är feministisk, sportig, klassisk, dramatisk osv. Och det är faktiskt inte alltid vad man själv tycker som stämmer, utan hur omgivningen ser en. Jag vet inte hur omgivningen ser mig men hade svårt att själv veta vilken stil jag var. Jag tror jag är en liten blandning av feminin och dramatisk. Ofta kan man vara en blandning.

Vi pratade också som sagt om proportioner. Man kan dela upp kroppen i fyra delar. Huvud-armhåla, armhåla-benslut, benslut-knäveck, knäveck-golv. Alla delar ska vara lika stora om man ska vara helt proportonerlig. Jag mätte faktiskt mig själv nu när jag kom hem. Mätte på mig själv med ett måttband, så var lite svårt att få exakta mått men ville se lite hur man ser ut. Vi kommer att mäta mer exakt på varandra sista kursdagen. Jag blev faktiskt lite förvånad över att mina ben inte var längre än överkroppen, för det trodde jag faktiskt, så här blev mina mått:

Huvud-armhåla: 39cm
Armhåla-benslut: 46cm
Benslut-knäveck: 38cm
Knäveck-golv: 47cm

Detta innebär alltså att mina ben är exakt lika långa som min överkropp. Däremot skiljer det lite mellan vaderna och låren och även mellan huvuddel och bål.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...