söndag 3 april 2011

Första dagen - färg

Då var första dagen på kursen avslutad. Mycket trevligt och lärorikt. Vi pratade mycket om färg, hur det påverkar oss. Jag blev väldigt fascinerad. Jag älskar ju färg och färg gör mig alltid glad och ger mig inspiration men visste nog inte att det kan påverka en så mycket som det gör och att man kan styra så mycket med färg. Gult exempelvis, som är den mest energigivande färgen och livsnödvändig. Annan livsnödvändig färg är den röda. Den är adrenalinbildande, man kan bli orkeslös i brist på rött men kan även vara stressande i för stora mängder. Till skillnad mot den röda så ger den blå som också är livsnödvändig en dämpande effekt, kan dock bli depressionsframkallande vid överdrivet bruk. Även den gröna är en av våra livsnödvändiga färger, den gröna inger trygghet och lugn.

Jag kommer nog att plugga på mer om färg efter denna kurs, de har även en annan kurs som är just en färganalyskurs, får se om jag går den med. Jag tycker att detta är jätte intressant.

Här har jag fint fått in kursmaterialet i min pärm. Ska plugga på lite innan läggdags...


1 kommentar:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...