söndag 14 augusti 2011

Inrutade människor

Jag märker ofta att människor är så otroligt inrutade och det är verkligen synd. Men inrutad menar jag att de bara ser en sak och har problem att bredda deras synfält. De tror till exempel att ett jobb innebär att man jobbar måndag till fredag 9-17 eller att studier innebär att man pluggar 3-4 år för att bli lärare, ekonom, sjuksköterska etc eller att starta företag innebär att man måste ha 1 miljon kronor som man investerar i maskiner, lager och vad det nu är.

Jag menar naturligtvis inte att något av dessa är fel, bara att de generationer som lever nu har så enormt mycket möjligheter. Något som våra förfäder säkert knappt vågade drömma om.
Man kan jobba hemifrån, jobba utomlands, jobba ifrån utlandet, ha ett jobb med varierande tider, jobba med olika projekt, man kan plugga på distans, man kan kombinera utbildningar, man kan gå kvällskurser, man kan starta företag i mindre skala vid sidan av sitt jobb, man kan sälja tjänster/informationsprodukter, man kan sälja, marknadsföra och hitta kontakter via internet osv osv osv (jag har själv en massa idéer för framtiden, antingen att göra senare eller att göra om de andra jag har inte går vägen..)

Kom igen, våga se utanför rutan! (Ps; Du är inte för gammal/ung/har för lite pengar/tid)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...