torsdag 25 augusti 2011

Vad ska man ha internet till?

Har börjat läsa boken "Gerillaföretagaren" som jag fick hem igår. Jag gillar författaren och ägaren till förlaget Stefan Ekberg, har läst flera av deras böcker. Han verkar vara en riktiga idéspruta och otroligt passionerad för det han gör. Än så länge kan jag dock inte säga att jag är särskild impad av den här boken, väldigt många av tipsen har jag redan läst i hans andra böcker.

Sen är det väldigt uppenbart vilken målgrupp boken har: Stora företag som riktar sin försäljning till andra företag (som dessutom har en butikslokal). Jag klandrar han inte, de är ju de som oftast har de stora pengarna. Men känns som om man kan räkna bort minst hälften av tipsen för att de inte överhuvudtaget går att omvandla för någon annan typ av verksamhet. Blev också ganska faschinerad över kapitlet "Vad ska du ha internet till egentligen?". Hmm ja, om man ska driva en webshop så kan väl ialla fall jag se en och annan fördel med att ha internet ;)


Sammanfattningsvis så hade väl ialla fall jag tyckt att de vore lite roligare om tipsen var lite mer allmänna eller kanske blandade för olika typer av verksamhet. Eller varför inte ta fram böcker som är lite mer verksamhetsinriktade? Och kanske en i en lite modernare tappning än de han har nu, för den kommande generationen. (Känns lite som om man lever kvar på stenåldern med vissa av hans tips).

Men nu ska jag inte snacka mer negativt, har faktiskt fått massa bra idéer ifrån deras böcker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...