onsdag 21 september 2011

Kasta dig in i det!

Jag hade en ganska intressant (som vanligt) diskussion med min vän Veronica idag. Vi pratade bland annat om det här med självkänsla som vi båda tycker är faschinerande.

Det finns ju många människor som känner sig obekväma och rent av rädda för vissa saker. Det kan handla om att prata inför människor, telefonskräck, löneförhandling med chefen eller vad det nu kan vara.
De människor som har dessa problem undviker detta då för att de helt enkelt känner sig för obekväma men grejen är att det är precis tvärtom man ska göra.

Detta är säkert inte något nytt för de flesta men ändå är det nog inte så många som tänker på det och som är medvetna om att det verkligen fungerar. Därför vill jag berätta att jag är ett levande bevis för detta. Jag har själv alltid känt mig orolig för nya saker, speciellt om jag skulle iväg någonstans där jag aldrig varit förut med människor jag aldrig träffat förut. Jag menar alltså riktigt nervös; illamående och ont i magen.
Min räddning är nog att jag även är väldigt envis så därför har jag vägrat att strunta i saker som jag verkligen vill göra bara för att jag är orolig och nervös.

De senaste veckorna så har jag träffat en massa nya människor, gått på träffar där jag inte har känt en kotte, startat nya projekt osv. Jag har helt enkelt kastat mig in i en massa nya saker. Det har inte varit smärtfritt men det har gett resultat. Det är otroligt att se en sådan märkbar skillnad. Jag är inte helt botad men jag är mycket mindre nervös och jag har ännu bättre självkänsla än tidigare.

Så kasta er in i det!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...