torsdag 22 september 2011

Seminariet

Seminariet idag var väldigt bra. De pratade först lite om kulturen i Kina. Den är ju lite olik vår. Det handlar mycket om relationer och det är svårt för en västerlänning och komma där och tro att man ska bli best friends det första man gör.
Sen att kontrakt och dylikt inte är så betydelsefullt i Kina kan ju också vara bra att veta. Och att det är viktigt att ha en fysisk närhet var väl också ett tips. Antingen att man är på plats själv eller har en representant man kan lita på.

Så det är lite att ha koll på om man vill göra affärer med kineserna. Som tur är finns det en del organisationer som kan hjälpa en med detta. 30 degrees bland annat, som var en av föreläsarna på dagens seminarie.
En annan föreläsare var en tjej som berättade om sina egna erfarenheter. Sådant tycker jag alltid är så kul. Det är så härligt att höra att andra också kan ha strul och problem. Även om man vet att det självklart är så kan det ibland kännas som om allt bara händer en medans det flyter på så bra för andra.

Detta var en tjej som har uppfunnit en bärsjal som hon då producerar i Kina och som hon har patent på. Måste ju säga att jag blev så otroligt sugen på att själv uppfinna något som man kan få patenterat :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...