torsdag 24 januari 2013

12 tecken på att du är en entreprenör

Från foretagande.se. Berättar i rött hur jag själv passar in i dessa punkter.

1. Hatar när inget händer - Du har svårt att se varför saker och ting alltid ska göras på ”det gamla hederliga sättet”, utan att någon kan förklara varför. Du är ingen person som vill sitta och titta på och du är inte heller en person som vill följa flocken.
Oja, absolut! Jag hatar verkligen att saker ska göras bara för att man alltid har gjort så. Varför ska man egentligen?! Jag är inte heller någon följa-flocken-människa.

2. Lätt uttråkad - Du finner dig lätt uttråkad och andra ser på dig som ett problem. Men ingenting är fel med dig förutom att du är uttråkad med aktiviteter som inte är utmanande nog. Det är därför du hatade de flesta lektionerna i skolan. Bill Gates hoppade t ex av college för att senare bli en av världens rikaste män.
Gillar när det händer saker! Vill ha utmaningar! Rutinuppgifter är inte min grej. Däremot hatade jag inte de flesta lektionerna i skolan. Gillar att lära mig och samla kunskap.

3. Fått sparken från tidigare jobb - Du är för kreativ för ditt eget bästa när det gäller att arbeta för andra. Kanske har du som mig, fått sparken från tidigare anställningar. Att bara vara en kugge i hjulet är svårt då du vill skapa något andra kan inspireras av och bidra till.
Nej, vill alltid vara duktig och göra ett bra jobb även om jag inte är förtjust i arbetsuppgifterna. Men jag gillar inte att "bara" vara en kugge i hjulet. Jag vill inspirera andra.

4. Stämplad som rebell - Du vet att storhet ligger utanför linjerna av likformighet och tycker inte att politik, lagar och förordningar gäller dig. Du har beskrivits som en rebell och regelbrytare som skulle trotsa gravitationen om du kunde.
Njaa, tror ingen skulle beskriva mig så men förstår absolut vad de menar. Jag skulle nog önska att jag var mer sådan.

5. Står emot auktoriteter - Du har hela ditt liv stått emot auktoriteter som dina föräldrar, lärare och chefer. Du går inte hand i hand med överenskomna normer i grupper eller i samhället du arbetar och lever i.
Njaa här också. Jag är inte i hela mitt liv "stått emot" men jag går inte alltid hand i hand med överenskomna normer.

6. Redo att förbättra allt - Du tittar alltid på hur du kan göra saker och ting bättre. Dessutom är du påstridig och delar fritt ut dina tankar och idéer till förbättring, även när du inte är tillfrågad.
Absolut! Verkligen!

7. Dålig på att kallprata - Du har svårt att göra den typ av småprat som ger lugn till så många människor. Det känns som ett slöseri med tid och gör dig bara obekväm.
Jag tycker att mycket av det man inte får ut något av är slöseri med tid så ja absolut.

8. Jobbig uppväxt - Du kan ha fått mycket kritik, retats och även mobbad som barn eller tonåring. Detta har fått dig att vilja bevisa för världen att du verkligen är en kraft att räkna med.
Ja, tonåren var inte särskilt lätta.

9. Besatthet - Du kanske har blivit stämplad som besatt eller med tvångsmässigt beteende eftersom när du väl påbörjar något har du svårt att släppa taget. Låt inte någon övertyga dig om att det är en sjukdom eller en brist. Alla de stora entreprenörerna gräver ner sig totalt i sitt arbete och sin vision. Howard Schultz höll t ex fast vid Starbucks även när hans familj försökte övertala honom att lägga ner.
Besatt och envis jajjamensan!

10. Rädd för att gå solo - Entreprenören inom dig är rädd för att gå på egen hand – men samtidigt livrädd för att inte göra det. Denna rädsla är vanlig i vårt samhälle eftersom vi har lärt oss att tro att entreprenörskap är mycket mer riskfyllt än att ha ett "fast jobb". Verkligheten är att osäkerheten finns i båda.
Jo, det är klart men vem är inte det?

11. Svårt att varva ner - Du kan inte sova på natten eftersom du inte kan stänga av dina tankar. En affärsidé kan även visa sig i drömmen. Nästa morgon finner du dig fortfarande slukad av tanken vilket distraherar dig från jobbet du ska utföra.
Jag har inte svårt för att sova, däremot har jag svårt att varva ner och koppla av. Ett tag kändes det faktiskt som jag glömt bort hur man slappnar av, det är dock bättre nu. Jag tror snarare det kan vara så att jag somnar av utmattning. Idéer kan absolut visa sig i drömmarna, har hänt fler gånger.

12. Passar inte in i normen - Du har alltid känt dig lite utanför.
Absolut! Men jag trivs väldigt bra med det.

2 kommentarer:

  1. Hej==) Man behöver inte passa in i normen utan jag älskar när människor tänker utanför ramarna och jag älksar när jag kan hjälpa till att inspirera andra med=) Det glöder i fingrarna och mailen strömmar in med tack från alla håll å kanter. Så härligt att kunna smitta av sin inspiration till träning å hälsa å livet i sig till andra=) Visst är det härligt? Hur går det med smyckena å allt då? Jag tänker starta eget inom en snar framtid, =) Först ska bara alla bitar på plats=) kram!

    SvaraRadera
  2. sv. tack!! ja gud våren är underbar! längar så till alla skoterturer med familjen! :D ska bli så roligt till påsken. hoppas bara vädret är bra :D

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...