tisdag 19 februari 2013

Det viktigaste av allt

Jag följer ganska många bloggar/twitterkonton med tjejer som är entreprenörer eller åtminstone är väldigt aktiva med olika saker och på sistone har jag märkt att verkligen alla skriver om hur dåligt de mår. Det är visserligen inget nytt fenomen men har tänkt mycket på det på sistone. Symptom som visar tecken på utbrändhet och jag förstår dem. När man är en sådan person så är det lätt att köra på i 110% hela tiden.
Jag var också sådan förut. Jag hade inget mellanting. Det var antingen i fullfart på 110 eller nere på minus. Fanns inget däremellan. Humöret kunde vara detsamma. Antingen tyckte man att livet var underbart och allt var på topp eller så tyckte man att allt var tråkigt.

Jag har blivit mycket bättre på detta. Det handlar om att hitta en balans i livet, det är inte lätt och det tar tid men det gäller att öva på det hela tiden. Nu kan jag slappna av utan att få ångest och är nästan alltid glad och positiv. Det som jag ändrat är egentligen att jag övat på att slappna av, jag tränar regelbundet och jag planerar bättre för att få bättre struktur på saker och ting och för att bli effektivare. Jag försöker också att sluta störa mig på saker och försöker helt sluta tänka på sådant som jag inte kan påverka.

Läste bra tips på driftig.nu som sammanfattar det absolut viktigaste punkterna för att skapa balans.

http://www.driftig.nu/Balans/Lev-pa-ett-satt-som-funkar-bade-privat-och-pa-jobbet-sa-hittar-du-din-positiva-balans

Nu hoppas jag alla som känner igen sig övar på detta. Hälsan är viktigaste av allt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...