torsdag 30 januari 2014

Goodiebags-problemet

Något som alltid är lite svårt med event är goodiebags (om man nu vill ha sådana). Hur många ska man ha? På bloggfesten exempelvis så hade vi bestämt att det skulle vara 50 VIP-gäster och då var det ju lätt men detta event jag har nu så har jag egentligen ingen aning hur många som kommer. Jag har ett mål baserat på målgrupp och intresse men det är egentligen bara en gissning.

Har man anordnat något liknande förut så vet man ju ungefär hur många som dyker upp men om man inte gjort det så är det alltid svårt.
Man förstår ju att goodiebags tar slut när man är på event, alltid tråkigt men lätt hänt. De som sponsrar med innehåll måste ha tid på sig att ta fram produkter, planera och skicka. Många anmäler sig i sista sekund till ett event och då är det kanske för sent för sponsorerna att skicka mer.

Ett alternativ är att man gör lite fler goodiebags än man tror och blir det över kan man använda dem till annan marknadsföring, problemet är dock att man kanske inte vet om det behövs 10 mer eller 100. Sponsorföretaget kanske inte blir glada om det blir för mycket över.

Min plan blir att avvakta så länge som jag kan för att se hur anmälningarna ser ut och sedan lägga på lite extra.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...