onsdag 19 mars 2014

Dåliga egenskaper är inte alltid dåliga

Något jag tycker är oerhört intressant är personlig utveckling. När man driver en egen business och försöker få saker att hända är det ännu viktigare att man har koll på sina bra och dåliga sidor. Jag har ganska bra koll och jag jobbar kontinuerligt med vissa av dem.

Något som jag lärt mig på senare år är att många av de dåliga egenskaperna man har hänger ihop med bra saker och hade man inte haft de dåliga kanske man inte heller hade haft de bra.

Några exempel utifrån mig:

Dåligt tålamod
Min absolut sämsta egenskap. Jag har noll tålamod och vill att allt ska gå snabbt och hända nu. Det är förmodligen på grund av att jag är en väldigt driven person. Att vara driven och få saker att hända gör ju att man har dåligt tålamod, hade tålamodet varit bra så skulle nog jag inte få hälften gjort. Jag jobbar dock med att försöka få bättre tålamod när det gäller vissa saker.

Naiv
Jag är ganska naiv, både vad det gäller att lita på människor och när det gäller saker man ska göra. Jag tror att allt är lättare än vad det är och jag lär mig aldrig. Hade jag däremot inte varit naiv så hade jag nog inte vågat göra något av det jag gör. Hade inte vågat starta några projekt och allt hade varit svårare om jag hela tiden skulle tro att människor skulle blåsa mig. Men man måste så klart vara lite försiktig och kolla upp riskerna först.

Svårt att fokusera
Jag kan ibland ha lite svårt att fokusera. Har väldigt gärna många bollar i luften och kör igång nya projekt innan jag är klar med det första. Detta har jag jobbat ganska mycket med, vill ju att saker ska bli bra. Men hade jag inte haft denna egenskap så hade jag nog inte heller varit en person med mycket idéer samtidigt som jag trivs väldigt bra med att ha mycket att göra. Blir lätt rastlös annars och kan då nästan bli lite lat.


2 kommentarer:

  1. Väldigt bra och intressant blogg Anna! Kram Ida

    SvaraRadera
  2. jag har också sjukt dåligt tålamod :P

    sv; jaa, det känns jävligt skönt efteråt! ;D

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...