tisdag 13 maj 2014

Vad är ett bra nätverk?

Jag har tidigare gett er nätverkstips: stylinganna.se/2013/12/10-basta-natverkstipsen

Tänkte spinna vidare lite på det ämnet och prata om vad som är ett bra nätverk. Jag var som sagt på ett nätverksevent igår med Qoola Qvinnor, vi diskuterade just den frågan. För mig är ett bra nätverk när man känner att man får ut något av det. Jag har varit på många nätverksträffar, man har hunnit mingla med ett få antal personer (i bästa fall!) och sedan har det varit svårt med någon återkoppling.


Det som gör Qoola Qvinnor så bra är främst 2 saker. Det ena är att människorna som är med faktiskt är där för att skapa kontakter och ta lärdom av varandra. Man kan tro att det är självklart i nätverk men det kan jag säga att det inte är. Medlemmarna i QQ är drivna och ambitiösa kvinnor som vill dela med sig av sina erfarenheter och kunskaper.

Det andra är uppbyggnaden av nätverket. Det är stort via nätet, exempelvis Facebook (finns många grupper för olika intressen tex). Det gör att man lätt kan återkoppla till varandra efter träffen, man kan hitta personer som man missade att byta visitkort med och man kan ställa frågor eller pusha för sin egen verksamhet (om man är företagsmedlem).


Jag tycker det är den som anordnar nätverksträffars ansvar att se till att folk får ut något av det. Jane Jkpg gör det också bra genom att ha tvångsmingel på deras frukostevent. Hur mycket hade du fått ut av det om du gått dit och käkat frukost med dina vänner? De känner du ju redan! Qoola Qvinnor gör det också bra, alla får alltid 1 minut att presentera sig, värdinnan hade satt ihop en lista med allas namn och hemsidor. Det underlättar både minglandet och kontaktuppföljningen.


1 kommentar:

  1. Men åh! QQ låter ju riktigt bra och jag håller med dig, när det är vanligt mingel så minglar man oftast inte runt och knyter kontakter för framtiden.. Men detta låter ju som ett riktigt bra upplägg :)

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...