torsdag 5 juni 2014

Nackdelen med entreprenörskap

Det absolut tråkigaste med att ha företag är så klart bokföring, papper och administration. Jag har suttit med det hela dagen idag. Jag har alltid skött min bokföring själv eftersom jag kan det (jobbat med det tidigare) men nu känner jag att det börjar bli lite väl mycket. Onödigt att min tid och energi ska gå till sådant, måste nog kolla på en annan lösning.

Om man känner att man vill starta företag och inte har den blekaste koll på vad ens debet och kredit är så borde man låta någon annan sköta den men jag rekommenderar ändå att man tar en liten kurs så att man har förståelse för det, det är alltid man själv som är ansvarig.

Är det så att man startar i liten skala och kanske bara säljer tjänster inom Sverige och har lite inköp så är bokföringen väldigt enkel, då kan man kanske överväga att sköta den själv.

Jag tycker att webbaserade program är smidigast, du kommer åt dem från vilken dator som helst och du har alltid backup.

  • Fortnox - Jobbat länge i, tycker det är smidigt och bra
  • E-conomic - Jobbar jag i nu, tycker att det är lite krångligare men det har ett bättre pris
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...