söndag 13 juli 2014

Det finns inga silverfat

En sak som är ganska intressant är att se unga komma ut i arbetslivet, de tror inte att man måste jobba utan att man kan få allt serverat. Det gäller så klart inte alla men många.

Jag hade en tjej som sökte till stylingteamet, hon vill ha alla fördelar som det ger men inte jobba för det. Jag är en väldigt generös person, jag delar ofta med mig av saker och hjälper människor utan att få så mycket i gengäld men det finns en gräns. Jag behöver ju också mat på bordet! Livet handlar om att ge och ta, man kanske inte måste förvänta sig att få tillbaka något direkt men man ska inte heller bara ge och ge.

En annan tjej skrev till mig att hon gillade event och att jag kunde höra av mig ifall jag behövde hjälp. I princip det enda hon skrev. Sådana jobb är väldigt eftertraktade och vill man ha sånt så måste man verkligen jobba för det och visa framfötterna. Man får det inte bara serverat.

Det finns också många åsikter om vad jobba hårt innebär. Som egen företagare så får man verkligen lära sig det. Det är mycket blod, svett och tårar. Man stöter på så många motgångar hela tiden och man vill ibland bara lägga sig ner och dö för att det känns omöjligt. Man jobbar dag och natt för en extremt dålig timpeng. Man får prioritera bort många saker i sitt liv. Vissa investerar mycket pengar som de aldrig vet om de kommer att få tillbaka, vilket innebär många oroliga nätter osv osv.
Att trots det inte ge upp och kämpa vidare tills man når framgång, det ÄR att jobba hårt.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...